Gæsteblogger: @vedbordet.dk

Gæsteblogger: @vedbordet.dk

Jul 30, 2020Yummii Yummii

Ferien er ved at være slut, og det er tid til at lave de uundgåelige madpakker igen. I hverdagen kan det for mange være et uoverskueligt projekt, at blive ved med at finde kreativiteten frem, og det bliver nærmest et irritationsmoment og noget der bare skal overstås.

I vores familie har vi valgt at leve både økologisk, men også så bæredygtigt som overhovedet muligt. Jeg har så vidt muligt prøvet at undgå at lave deciderede indkøb til madpakken, dels fordi meget af det vi finder i køledisken, er tilsat diverse former for tilsætningsstoffer, men også fordi jeg ofte har oplevet, at madpakken hurtig bliver kedelig og ensformig. Jeg lader mig i stedet for ofte inspirere af ”stop madspild” hylderne man finder i supermarkederne, og tænker madpakken med ind, som en del af vores hverdagskost.

En økologisk og bæredygtig madpakke

Mine 6 bedste råd til en god madpakke:

  1. Vælg økologisk
  2. Lad dig inspirere af madspild når du er på indkøb
  3. Lav ekstra aftensmad, så der evt. kan tages fra til madpakken
  4. Put farver i madpakken, så den er indbydende at se på. Masser af frugt og grønt
  5. Invester i en ordenlig madkasse
  6. Lav hjemmebag. Bag store portioner og put det i fryseren, så har du altid til madpakken

Nem madpakke

Her får du opskriften på et nemt rugbrød. Du kan variere opskriften ved at skifte kernerne ud med andre kerner, nødder, kogte ris eller gulerødder. Kun fantasien sætter grænser. 

Rugbrød med solsikke og græskarkerner

INGREDIENSER

  • gær på størrelse med en mandel
  • 4,5 dl vand
  • 1 spsk honning eller agavesirup
  • 3 tsk salt
  • 100 g knækkede rugkerner
  • 1-2 spsk mørk maltmel
  • 50 g græskarkerner
  • 40 g solsikkekerner
  • 200 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • smør til formen

SÅDAN GØR DU

  1. Opløs gær i vand og tilsæt salt og honning
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen
  3. Smør formen (1 liter) godt
  4. Hæld dejen i formen og pynt evt med græskarkerner på toppen
  5. Læg et viskestykke over formen og lad dejen hæve natten over eller min 6 timer
  6. Bag brødet midt i ovnen i 60 min ved 175 grader varmluft.
  7. Lad brødet køle HELT af, inden det skæres ud. Ellers vil det gå i stykker og smuldre. 

Glade tanker

Amanda Victoria, @vedbordet.dk



More articles

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar