Gæsteblogger: @cakedelightsbychristina

Gæsteblogger: @cakedelightsbychristina

Jul 23, 2020Yummii Yummii

 

Der er meget forskel på, hvordan vi hver især forbereder os til den kommende ude med madplaner, indkøbslister og hvad børnene skal have med i deres madpakker.

Jeg er lidt af en kontrolfreak, så jeg har fra pigerne gik i børnehave, men nok mere efter at Olivia er startet i skole, gået ufattelig meget op i deres madpakker.

Sjovt nok er madpakker til børnene også et emne, der af og til bliver taget op i vennekredsen. Og der er helt klart forskel på, hvordan vi gør hver især. Nogle køber ind hver dag, nogle et par gange om ugen og så er der os, som de eneste der både laver ugentlige madplaner samt kun køber ind en gang om ugen.

Der er mange der ikke kan forstå, hvordan jeg kan overskue at lave madplaner for en uge ad gangen og handle så stort ind og jeg kan ikke forstå, hvordan man kan gå ned og handle med trætte børn flere gange om ugen 😊 Men det er jo et temperaments spørgsmål, samt hvad man som familie har det bedst med.

Når jeg onsdag eftermiddag/aften går i gang med at lave vores ugentlig madplan så inddrager jeg altid hele familien og hvad de har lyst til at spise. Dette foregår typisk over middagsbordet.

 

Planlægning af vores ugentlige madplan

Dernæst går jeg meget specifikt til værks, specielt med Olivia, da hun stort set stoppede med at spise madpakker efter, at hun startede i skole for snart 2,5 år siden. Jeg går meget op i, at de får lige det de ønsker (undtagen sukker) i deres madpakker, for jeg har fundet ud af, at i stedet for at trække noget ned over hovedet på Olivia (dem), så vil jeg heller inddrage hende så hun har noget selvbestemmelse. Det fungerer rigtig godt, selvom det ikke er hver dag, at alt maden bliver spist, men så prøver vi noget andet til ugen efter. Det vigtigste er dog bare, at hun spiser min 50 % af sin madpakke hverdag😊

Pigernes madpakker

Hvis vi aftenen før har fået en varm ret såsom boller i karry, spaghetti & kødsauce, pizza, ris med kylling eller andet der kan opvarmes dagen efter, så elsker pigerne at få det med i deres termomadkasser. De er helt vildt gode til at holde maden varm i 6-8 timer, og kan bruges ikke kun til varm mad men også til frugt der gerne skulle holde en smule af deres kølige temperatur, så de ikke er alt for kedelige at spise.

Olivia får en madkasse samt en rund boks med og Josephine får 2 madkasser med.

Begge pigers madpakke består i høj grad af 3-4 slags frugt (vandmelon, vindruer, nektariner, blåbær, æbler, kiwi, kirsebær, jordbær eller appelsin), grønt såsom gulerødder, agurk, ærter eller peberfrugter. Derudover får Josephine 2-3 halve rugbrødsmadder med forskellige pålæg/ost på i hver madkasse og toppet med en Danone yoghurt og en chokoladekiks. Olivia har på forhånd selv bestemt, hvilke slags brød hun kunne tænke sig, og hun får så en sandwich med. Derudover får hun en chokoladekiks og nødder med.

Opskriften på Olivias lækre sandwich

  • Brød sandwich efter eget ønske
  • Miracle whip
  • Iceberg og kylling pålæg
  • 2 skiver agurk
  • Kylling Pålæg eller andet efter eget ønske

Det ligger mig meget på sinde, at pigernes madpakker er så friske som muligt, så de bliver lavet om morgenen inden jeg tager på arbejde 😊 Det tager ca. 35-40 minutter at lave begges madpakker. 

Bedste hilsner,
Christina, @cakedelightsbychristinaMore articles

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar