Gæsteblogger Anette Frisk

Gæsteblogger Anette Frisk

Aug 06, 2020Yummii Yummii

 

Hos mig gør det altid lidt ondt, når hverdagen rammer efter en lang og skøn sommerferie med familien. Sidste feriedag er altid lidt vemodig at komme igennem, men år efter år overraskes jeg over, hvor skønt det er, når hverdagen først er i gang.

Men der er tryk på i hverdagen med fuldtidsjobs og fritidsinteresser hos både børn og voksne – så for at alting glider lettest muligt, og jeg også får prioriteret mig selv i hverdagen, bruger jeg ofte lidt tid om søndagen på at rengøre, snitte og stege kød, frugt og grøntsager – pakke det i bøtter, så de kan holde sig i køleskabet, og er let tilgængelige den kommende uge. Det er en måde, hvorpå vi har lige så let og hurtig har adgang til det sunde og gode brændstof, som til det knap så gode.

 

food prep om søndagen

Som de fleste andre forældre, er jeg heller ikke fan af hamsterhjulet med de obligatoriske madpakker, men omvendt sidder jeg virkelig ofte på jobbet, og glæder mig til min gode og veltilberedte madpakke – det viser sig altid at være en god investering for mig, at have brugt lidt tid på den. Spiser jeg i kantinen på jobbet, får jeg ofte valgt en lun ret og spiser for meget, så jeg bliver alt for træt efter frokost.

Det fungerer godt for mig at have en madpakke som nedenstående med:

Salat men quinoa, ærter, tomater og feta – dertil æg. Frugten spises ofte om formiddagen, når sulten melder sig. Skyren med blåbær, valnødder og lidt mørkchokolade spiser jeg om eftermiddagen, når (lækker)sulten melder sig.

En anden frokost kunne være salat med spidskål, gulerødder, peberfrugt, blåbær og laks. Senere riskiks som mellemmåltid.

 

min søns frokost

Da jeg gik i skole smed jeg ofte mine varme rugbrødsmadder ud, og fik ikke meget mad i løbet af en skoledag – min søn er en aktiv dreng, og har en stor appetit, så jeg har ofte ham med på råd i forhold til, hvad han gerne vi have med i madpakken. Et par gange om ugen laver vi hans madpakke sammen, så jeg ved, hvad han foretrækker – bøtterne fra Yummii Yummii er fantastiske, fordi materialet holder den kolde mad koldt længere – perfekt hvis ungerne skal på tur eller ikke har adgang til at få madpakken på køl.

 More articles

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar