SANKT HANS MED YUMMII YUMMII

SANKT HANS MED YUMMII YUMMII

Jun 16, 2021Yummii Yummii

Hvert år fejrer vi Sankt Hans aften den 23. juni. Sankt Hans er en af de ældste kirkefester, der findes. Her fejrer man Johannes døberens fødselsdag den 24. juni. Men som vi fejrer juleaften dagen før juledag, så fejrer vi også Sankt Hans aften dagen før Sankt Hans.
Ved Sankt Hans aftenen samles familie og venner, både offenligt og privat, rundt om et stort bål, hvor der ofte vil være båltale, fællessang af Midsommervisen, og man laver snobrød.
Vi har her hos Yummii Yummii gjort det både let og lækkert at fejre Sankt Hans aften med god mad og hygge rundt om bålet.
 
Vi håber, du bliver inspireret og glædelig Sankt Hans til jer!
Team YUMMII YUMMII

 

 

En heksegryde er en gryderet, som kan tilberedes på forskellige måder, fx. over bålet eller på komfurret. Gryderetten består ofte af svinekød eller oksekød skåret i tern. Derudover er der selvfølgelig forskellige grønsager og krydderi i form af karry og paprika.

Har man ikke en støbejernsgryde, kan man sagtens lave det hele hjemmefra og tage retten med i en termomadkasse. Men har man en støbejernsgryde, så er det utrolig nemt at lave over bålet og ikke mindst rigtig hyggeligt.

Hos Yummii Yummii har vi lavet en rigtig lækker cremet heksegryde på svinekød og grønsager, som kan spises sammen med vores snobrød eller medbragte ris.

 

Snobrød er den mest almindelige ret, man laver ved bålet. Ofte spiser man brødet, som det er uden nogen form for tilbehør, men det er blevet mere og mere normalt at pifte dejen op med urter, bacon m.m. eller at man spiser det sammen med en ret. På den anden side kan snobrød også være noget træls klisterarbejde. Derfor har vi hos Yummii Yummii valgt at forme portionerne til boller og har puttet dem i en Bento Boks for nemmere at transportere og undgå at dejen tørrer ud. Så er de også klar til at bliver formet, sat på pinden og ind over bålet. Prøv vores lækre snobrød lavet på ø-landshvedemel og hvedemel, som er perfekte som tilbehør til vores heksegryde.
 


More articles

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar