ASIATISK INSPIRERET PICNIC

ASIATISK INSPIRERET PICNIC

Jun 03, 2021Yummii Yummii
 
 
Hos YUMMII YUMMII har vi længe drømt om at rejse til de lidt varmere himmelstrøg. Det er dog ikke muligt endnu, og der går desværre også et stykke tid, før vi kan få lov til at rejse. Derfor har vi hos YUMMII YUMMI valgt at bringe rejsen til Danmark. 
Savner du at kunne komme en tur til Asien, så tag en tur med os på en asiatisk inspireret picnic, hvor du vil få en lille smagsprøve på Asien. Hos YUMMII YUMMII har vi valgt at tage en lille smuttur til Vietnam for at spise sprøde og saftige vietnamesiske bánh mì med en dejlig kold forfriskning i form af kokos juice. Inden vi tog ”hjem til Danmark”, fik vi også en skål dejlig varm krydret Tom Yum suppe.
Rigtig god tur til Asien
Team YUMMII YUMMII
 
 

TOM YUM suppe

Tom yum/tom yam suppe er en thailandsk suppe. Ordet tom betyder kogeprocessen og yam betyder blandede. Suppen er stærk, syrlig og dejlig duftende af urter og krydderier, som kaffir limeblade, citrongræs, ingefær, fiskesovs, lime og mild duft af kokos. Suppen laves ofte på rejer eller kylling og med blandet lækre grønsager. Tom yum suppe er god til både forret og hovedret og kan nemt tages med i en termomadkasse, hvis man ønsker noget lækkert varmt når man er ude.

Se nedenfor vores opskrift på tom yum suppe.

 

 

Vietnamesiske BANH MI

Vietnam har tidligere været en fransk koloni, under denne periode blev vietnameserne introduceret til den franske baguette, men det var først efter at Frankrig forlod Vietnam at den Vietnamesiske banh mi opstod.Den vietnamesiske banh mi er sandwich, som består af baguette, kød, syltede grønsager, koriander og chili. Denne populære sandwich findes i mange forskellige variationer, men alle er rigtig gode til at have med i madpakken eller når man er på tur, da den både er lækker og frisk.
Ordet banh mi oversat til dansk betyder brød, og på vores asiatiske tur med YUMMII YUMMII har vi valgt at lave banh mi xa xiu, hvilket er sandwich med xa xiu marineret svinekød (inspireret af den kinesiske cha siu BBQ grillet kød).
Få opskrift på de tre hovedingredienser nedenfor
 

 XA XIU marineret svinekød

Xa xiu marineret svinekød er rødt stegt svinekød, som stammer fra det kinesiske køkken, hvor man laver char siu BBQ marineret svinekød. I det vietnamesiske køkken bruges xa xiu marineret svinekød både til sandwich, til nuddelsupper, ris, stegte nudler, til BBQ ben og i dampede boller. Xa xiu marineret svinekød er blevet taget godt imod i det vietnamesiske køkken, fordi kødet både er saftigt og sødt på den gode måde.
 
 

Syltede gulerødder - Dua chua

Syltede gulerødder er ligesom syltede agurker, dog bruges syltede grønsager meget ofte i det asiatiske køkken. Det bruges når man spiser ris, nudler, salat og i sandwich. At der er syltede grønsager til mange retter er fordi det asiatiske køkken ofte efterspørger, at der altid er det søde, det salte, det milde, det sure og det stærke at finde i måltidet. Derfor er syltede grønsager ofte tilbehør på spisebordet.
 
 
 

Hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonaise kan både være nemt og svært at lave. Man skal lige prøve det og have en smule tålmodighed, så er det faktisk meget nemt. En hjemmelavet mayonaise er altid mere cremet i konsistensen end en købe mayonaise. Når man laver den bestemmer man helt selv hvordan man ønsker sin konsistens og hvor meget salt og citron der skal i. Det gode og lækre ved en hjemmelavet mayonaise er at man slipper for alle de konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, der måtte være i en almindelig købe mayonaise og så får man en frisk og cremet hjemmelavet mayonaise. Det er både nemt og biligt at lave og så kan man lave mange forskellige slags varianter, ved at tilføje urter, hvidløg eller chili, så har man en chili mayo.
 
 
 

 

 

 More articles

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar