1 mellemstor kartoffel eller 2 små, skrællet og i tern
1 løg
1 fed hvidløg
Olie
1 tsk karry
En knivspids cayennepeber
7 dl grøntsagsbouillon
Citronsaft
evt. 0,5 dl fløde
Tilbehør
1 syrligt æble i tynde skiver2-3 kviste timian
Salt
Fremgangsmåde
Svits løg, hvidløg, chili og græskar i lidt olie i en gryde. Tilsæt karry og cayennepeber, og lad det svitse lidt med inden bouillonen tilsættes.
Lad suppen simre under låg i 30 min. eller til græskarret er mørt. Blend suppen, og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. fløde. Er suppen for tyk, så tilsæt mere vand. Lad suppen simre ved svagvarme, i mens du laver de smørstegte æbler.
Varm noget smør op på en pande og tilsæt æble og timian. Lad det stege i et par minutter til æblet begynder at blive en smule mørt. Drys med lidt salt, og server til suppen.
SKYR MED ÆBLEMOS OG NØDDEMIX.
opskrift på æblemos.
Ingredienser
800 g æble, skrællede og skåret i små tern1 dl vand
0,50 vaniljestang
1 knivspids kanel
1 knivspids stødt kardemomme
110 g sukker
Fremgangsmåde
Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minutter. Rør det igennem et par gange undervejs.
Stil grøden i køleskab og lad den køle af.
Kommentarer (0)
Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!