DET BEDSTE FRA EFTERÅRET

HOKKAIDO SUPPE MED TIMIAN OG ÆBLER 
opskrift er til 4 personer.
Ingredienser
1 Hokkaido græskar, skrællet, renset, og skåret i store tern.
1 mellemstor kartoffel eller 2 små, skrællet og i tern
1 løg
1 fed hvidløg
Olie
1 tsk karry
En knivspids cayennepeber
7 dl grøntsagsbouillon
Citronsaft
evt. 0,5 dl fløde 

    Tilbehør

    1 syrligt æble i tynde skiver
    2-3 kviste timian
    Salt

    Fremgangsmåde

    Svits løg, hvidløg og græskar i lidt olie i en gryde. Tilsæt karry og cayennepeber, og lad det svitse lidt med inden bouillonen tilsættes.

    Lad suppen simre under låg i 30 min. eller til græskarret er mørt. Blend suppen, og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. fløde. Er suppen for tyk, så tilsæt mere vand. Lad suppen simre ved svagvarme, i mens du laver de smørstegte æbler.

    Varm noget smør op på en pande og tilsæt æble og timian. Lad det stege i et par minutter til æblet begynder at blive en smule mørt. Drys med lidt salt, og server til suppen.

     

     

    SKYR MED ÆBLEMOS OG NØDDEMIX.

    opskrift på æblemos.

     

    Ingredienser

    800 g æble, skrællede og skåret i små tern
    1 dl vand
    0,50 vaniljestang
    1 knivspids kanel
    1 knivspids stødt kardemomme
    110 g sukker

      Fremgangsmåde

      Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minutter. Rør det igennem et par gange undervejs.

      Stil grøden i køleskab og lad den køle af.