tips fra en kostvejleder

tips fra en kostvejleder

Jan 06, 2023Yummii Yummii

Vi har bedt vores kære ambassadør og certificeret Kostvejleder Rie Laursen, som hjælper mange kvinder i alle aldre med at nå deres mål om at få en krop i balance, om at dele sine tips til, hvordan man kan organisere sig og gøre det lettere for sig selv at leve sundt i en travl hverdag. Dette altsammen for at få

MERE ENGERGI OG STÆRKERE FORDØJELSE

Rie har også givet os en opskrift på nemme kyllingdeller, som du kan finde nederst i dette blogindlæg.
Vi håber, at du bliver inspireret.

Sunde hilsener

Team YUMMII YUMMII
 
 
BEHOLDERE
-
Sørg for at have nogle gode lufttætte beholdere til at opbevare maden i. Bokse skal kunne tåle både fryser og mikroovn.

Jeg bruger selv glasbokse fra YUMMII YUMMII, da det smarte er, at bokse både kan komme i fryser, ovn og mikroovn. Jeg bruger bokse med og uden rum opdeling, afhængig af hvad jeg prepper. En anden grund til, at jeg bruger glas er,  at det er nemt for mig at overskue, hvad jeg har i køleskabet.
-
Når jeg skal have mad med på farten, så bruger jeg stålbokse fra YUMMII YUMMII, da jeg finder at min mad holder sig frisk i længere tid ved brug af disse.
Se inspirationsbilleder nedenfor. 
 
 
 
OPBEVARING OG TID
 
Forbered kun til maks. 5 dage. Nogle madvarer holder sig ikke mere end 3 dage i køleskabet.
 
Skaldyr og fisk skal helst fryses efter 2 dage.

GRØNTSAGER

Skåret i stykker (rå): På køl 5-7 dage

Kogt/stegt: På køl op til 4 dage

Fryser: Max 3 måneder (giver den bedste smagskvalitet)
 
 
START SMÅT

Start først med morgenmad eller mellemmåltider. Find de 2-3 opskrifter du vil bruge og sammensæt din indkøbsliste.


Sæt gerne en time af og multitask. Når noget er i ovnen eller koger, har du hænderne fri til noget andet.


OPBYG ET OPSKRIFSTKARTOTEK

Brug gerne en notesbog eller skriv elektronisk ned, hvilke opskrifter, der er favoritter. Det kan spare dig for en masse tid, når du skal sammensætte din madplan.


Lav større portioner af aftensmåltider, frys dem og opbyg et lager af forskellige måltider. Tag måltider op aftenen inden de skal spises og lad dem tø op i køleskabet.
-
 
--
OPSKRIFT KYLLINGE DELLER 
INGREDIENSER
 
400 g. hakket kyllingekød
2 håndfulde havregry
1 æg
2 forårsløg hakkede
1/2 tsk. salt og lidt peber
1 tsk. paprika
evt. 1/2 tsk chili
 olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Bland farsen og form små boller og steg dem i olien på en middelvarm stegepande i ca. 5 min. på hver side. Tag dellerne af varmen.Kan serveres med 1. portion brune ris (1. del) og råkost med limesaft.Holder sig 4 dage på køl. Kyllingedeller er fryseegnede.
-

 

Find mere inspiration på IG - @rie_sundtognemt 



More articles

Kommentarer (0)

Der er ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at lægge en besked!

Efterlad en kommentar